Organizată pentru a doua oară în cadrul proiectului „Cooperare transfrontalieră durabilă pentru cetăţeni între municipiile Marghita şi Berettyóújfalu”, ediţia din acest an a Toamnei Marghitane are loc în condiţii cu totul speciale. Accesul spectatorilor pe stadionul municipal Marghita se va face cu respectarea unor reguli, iar numărul maxim de participanţi va fi limitat la 200, în condiţiile de distanţare socială. „Sâmbătă, începând cu ora 15, pe scenă vor evolua formaţiile de dansuri populare Floarea Barcăului, Gyöngyvetők, Bábota şi Görböc, ansambluri folclorice de pe Valea Barcăului. Din cauza restricţiilor impuse, această ediţie se desfăşoară fără participarea invitaţilor din Berettyóújfalu, parteneri în cadrul proiectului”, transmite Botos Alexandru, managerul de proiect.

De la ora 16.30, publicul este invitat la un concert de muzică clasică, susţinut de cvartetul Filarmonicii de Stat Oradea.

Obiectivul principal al proiectului transfrontalier este intensificarea cooperării durabile a instituțiilor și comunităților din Marghita și Berettyóújfalu prin organizarea, în comun, a unui eveniment multianual ce promovează diversitatea și tradițiile culturale, cu participarea societății civile, a artiștilor și a asociațiilor reprezentative pentru cultura locală. În cadrul proiectului, în valoare totală de 80.000 euro, Municipiul Marghita (lider) a achiziţionat o scenă pentru organizarea evenimentelor culturale.

News Bihor

The post Concert simfonic în aer liber, la Marghita appeared first on Agenția News Bihor.

Articol creat de Agentia News Bihor ... vezi detalii

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat