Dintre cele trei persoane depistate pozitiv cu virusul COVID-19 pe teritoriul României, doar doi pacienți mai sunt purtători ai virusului. Prima persoană la care medicii au confirmat diagnosticul, bărbatul din județul Gorj, a fost declarată vindecată după ce două teste, efectuate la un interval de 24 de ore distanță unul față de celălalt, au ieșit negative.

Starea celorlalți doi pacienți este staționară. Pacientul internat la Timișoara nu prezintă simptome, iar starea pacientului internat la Cluj-Napoca s-a ameliorat. De asemenea, în centrele de la București, Timișoara și Cluj-Napoca au fost analizate și alte probe de la persoane care s-au întors din țările afectate sau au avut contact cu persoane posibil purtătoare ale virusului, însă toate au ieșit negative. În continuare, la nivel național sunt în carantină în centre instituționalizate 52 persoane, iar 8.167 persoane sunt monitorizate la domiciliu. Cetățenilor care sunt monitorizați la domiciliu, le este recomandat să respecte regulile de izolare, să nu părăsească spațiile stabilite și să păstreze permanent legătura cu autoritățile sanitare din zona în care se află. În cursul zilei de duminică, la TelVerde dedicat informării despre noul Coronavirus, s-au înregistrat 646 apeluri de la persoane care au sunat să afle detalii despre cum se manifestă și cum poate fi prevenită răspândirea acestei afecțiuni. Totodată, la numărul unic de urgență 112 au fost primite 80 apeluri. Atât numărul apelurilor la TelVerde, cât și cele efectuate la 112 au scăzut față de zilele trecute.

În contextul prevenirii și combaterii infecțiilor cu noul coronavirus, grupul de suport tehnico-științific constituit la nivel guvernamental monitorizează situația din România, dar și evoluția fenomenului în celelalte țări în care au fost confirmate cazuri. Cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului apelând +4021.320.20.20.

Mădălina Venter

The post Comunicare oficială pe problema COVID-19 appeared first on Agenția News Bihor.

Articol creat de Agentia News Bihor ... vezi detalii

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat