Cu 17 voturi pentru și 10 abțineri, CJ Bihor nu va face apel la sentința Tribunalului – secția penală în dosarul privind terenurile din proprietatea Consiliului Județean care au fost vândute omului de afaceri Beneamin Rus.

Doar 27 de consilieri, 17 ai alianței PSD-UDMR-ALDE și 10 ai PNL, au participat la ședința extraordinară convocată de îndată, vineri. Pe ordinea de zi – proiect de hotărâre privind neexercitarea apelului împotriva minutei penale pronunțată de către Tribunalul Bihor în dosarul în care omul de afaceri Beneamin Rus, fostul prședinte al CJ, Kiss Alexandru, și alți șase inculpați sunt judecați pentru infracțiuni de corupție. „Consiliul Județean a fost reprezentat de avocat. Județului nu i-a fost încălcat niciun drept. Nu suntem parte civilă, doar vătămată, prin urmare nu există interes pentru exercitarea apelului”, a precizat secretarul instituției, Carmen Soltănel. Cu majoritate simplă, proiectul a trecut, iar Consiliul Județean Bihor nu va face apel la sentință.

„Ne-am constituit parte în procesul civil”

Ionel Avrigeanu, liderul grupului PNL, a solicitat, însă, informații privind stadiul în care se află cele două procese civile deschise în 2014, respectiv 2015 de CJ Bihor prin care se cerea reintroducerea în patrimoniu a terenurilor vândute către omul de afaceri Beneamin Rus, de vreme ce acesta nu a respectat contractul prin care se obliga să construiască apartamente. „Procesele nu s-au finalizat. Suntem reprezentați de o firmă de avocatură. Referitor la prejudiciu – nu ne-am constituit parte civilă în penal, ci în civil. Am făcut toate diligențele necesare. Dacă se va câștiga, banii (prejudiciul) ne revin”, a precizat Carmen Soltănel.

Vereș DianaThe post CJ nu face apel appeared first on Agenția News Bihor.

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continut protejat