Pensiunea Cascada Crișului este situată în Vadu Crișului județul Bihor la 50 km de Oradea și 100 km de Cluj Napoca.
În mijlocul naturii, langă susurul Crișului Repede, la intrarea în defileu, veți găsi 6 căsuțe din lemn și un loc curat de campare întins pe 25 ari pentru rulote și corturi.

 • Date de contact
 • Detalii
 • Galerie Foto
 • Str. Defileul Crișului, Nr. 73 C, Localitatea Vadu Crișului, Județul Bihor, Romania, Cod Poștal 417616
  Telefon: (+4) 0744 599 212
  Email:rezervari@pensiuneacascadacrisului.ro
  Web: www.pensiuneacascadacrisului.ro

 • Cazare, Camping, Rulote, Corturi
  Pensiunea Cascada Crișului este situată în Vadu Crișului județul Bihor la 50 km de Oradea și 100 km de Cluj Napoca.
  În mijlocul naturii, langă susurul Crișului Repede, la intrarea în defileu, veți găsi 6 căsuțe din lemn și un loc curat de campare întins pe 25 ari pentru rulote și corturi.

  ATRACȚII TURISTICE

  La numai 150 m se intră în defileul Crișului Repede, iar pe lângă calea ferată și Crisul Repede se ajunge la Cascada Peștera și la frumoasa Peșteră de la Vadu Crișului. În plimbarea până la peșteră se pot observa de o parte și de alta a defileului, peșterile calcaroase și „Casa Zmăului” cunoscut ca și punct de „vamă de sare”.

  CASCADA ȘI PEȘTERA VADU CRIȘULUI
  Cascada Vadu Crișului, aflată pe malul stâng al Crișului Repede, este formată dintr-o singură treaptă și are o cădere de 9 m care ajunge într-un bazin săpat în calcar.

  DEFILEUL CRIȘULUI REPEDE
  Frumusețea și sălbăticia peisajului din Defileul Crișului Repede, bogăția elementelor floristice termofile rare, precum și prezenta Peșterii de la Vadu Crișului au făcut ca această regiune să fie constituită ca rezervație naturală.

  PEȘTERA UNGURU MARE
  Încă de la intrare Peștera Unguru Mare oferă vizitatorilor un adânc sentiment de grandoare ce nu poate fi uitat cu ușurință, având o deschidere impresionantă de 32 metri înălțime și 22 metri lățime.

  RAFTING, KAYAKING, CĂȚĂRĂRI, DRUMEȚII
  Denumirea de rafting vine de la raft care înseamnă orice structură plată plutitoare cu care se poate călători pe apă. Rafting-ul, ca sport, se desfășoară pe râuri cu apă repede, învolburată.

  PEȘTERA MOANEI
  Peștera Moanei este situată în munții Pădurea Craiului pe Valea Mișidului. Cu două intrări generoase, cele două galerii se unesc în câțiva metri într-o sală mare și înaltă.

  TRADIȚII ȘI MEȘTEȘUGURI
  Satul Vadul Crișului este un legendar centru de olărit, unic în Europa prin culoarea albă a ceramicii rezultată în urma arderii. În anul 1938 nu mai puțin de 90 de familii de olari lucrau în localitate.

  ALTE OBIECTIVE ȘI TRASEE
  În zona Vadu Crișului mai pot fi admirate o sumedenie de vederi panoramice foarte spectaculoase precum Peretele Melcului sau Peretele Zânelor.

 •  

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat