Călătorie în lumea berii artizanale

Ultimii ani au adus o explozie a consumului de bere artizanală la nivel mondial, iar din acest peisaj nu a lipsit nici țara noastră. În piaţa dominată de marii producători au apărut microberăriile, cu cantităţi limitate şi reţete diferite. Printre aceștia se numără și Marc Zweig, austriacul care a reușit ca la Oradea să producă bere 100% naturală din ingrediente de cea mai bună calitate.

NewsBihor:  Cum a debutat acest bussines?
Marc Zweig:  După mulți ani petrecuți în domeniul salubrizării şi reciclării, am decis să i-au o pauză și să îmi împlinesc un vis, acela de a avea o manufactură de bere. Am făcut-o la Oradea pentru că îmi place foarte mult acest oraș și am considerat că aici îmi pot dezvolta afacerea. În toamna anului 2018 am inaugurat localul iar de atunci lucrurile au luat-o pe un trend ascendent. Aşa a apărut în primul atelier de bere într-o clădire monument istoric, protejată din secolul al XVIII-lea. Am propria cramă la subsol şi o terasă în curte, iar clienţii pot urmări de pe coridor întregul proces de producţie, savurând o bere adevărată de la dozatorul legat direct la cazanul din camera de frig.



NewsBihor:  La ce sumă s-a ridicat investiția?
Marc Zweig:  Vorbim de o investiție considerabilă, în jurul sumei de 300.000 euro.
NewsBihor:  Care sunt sortimentele de bere pe care le fabricați?
Marc Zweig:  Oferim deocamdată doar 4 sortimente: Weizen Varadinum, Vienna Lager Şapte Regi, Pale Ale Nincasa, Blonda Aurul Românilor.
NewsBihor:  Ce ingrediente folosiți în procesul de preparare?
Marc Zweig:  Ingredientele folosite sunt hameiul, drojdia, orzul și apa. Berea blondă Weizen Varadinum are un iz de banană, Vienna Lager Şapte Regi are gust de grapefruit, un aspect important care a făcut ca aceste sortimente de bere să fie apreciate și de doamne.
NewsBihor:  Aveți un meniu bogat. Ce mai putem consuma în local?
Marc Zweig:  Ne răsfățăm clienții cu diverse preparate de la chipsuri de casă, cașcaval pane, cârnați de casă, șnițel vienez, costițe până la clasicii mici, nelipsiți de lângă o bere proaspătă.
NewsBihor:  Care este tipul de conumatori care vă trec pragul?



Marc Zweig:  Ne trec pragul tineri de 18 ani dar și persoane de vârsta a doua și a treia. Berea este un bun prilej pentru a socializa iar acest lucru ne bucură.
NewsBihor:  Această pandemie a afectat industria HoReCa. Când preconizați că lucrurile vor reveni la normal?
Marc Zweig:  Noi ne pregătim să redeschidem terasa de la începutul lunii iunie, vom respecta distanțarea socială iar pentru acest lucru ne vom lua toate măsurile de prevenție. Am fost norocoși deoarece am vândut multă bere și în mediul on-line iar acest lucru a făcut mai ușoară trecerea prin această situație. Oarecum, pandemia a trezit în marea majoritate a oamenilor dorința de a consuma produse locale, de la micii producători.
NewsBihor:  Care sunt planurile de viitor pentru extinderea afacerii?
Marc Zweig:  Îmi doresc să deschid un mic magazin chiar în incinta localului, magazin în care vor fi vândute produse proaspete de la fermierii și producătorii din zonă. Clienții vor putea cumpăra miere, uleiuri, carne, brânză și multe alte produse. Pentru ca acest lucru să fie posibil am căutat și am găsit parteneri de nădejde din cadrul proiectului Produs în Bihor.

 

 

The post Călătorie în lumea berii artizanale appeared first on Agenția News Bihor.

Articol creat de Agentia News Bihor ... vezi detalii

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.