În perioada 14-25 septembrie, în intervalul orar 15-17, trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria va susține ateliere de creație în cadrul proiectului Bune Maniere în Orașul de Hârtie. „Scopul este acela de a le demonstra copiilor importanța reciclării, și de a le dezvolta creativitatea. După cele două săptămâni de ateliere, în Parcul Libertății va fi inaugurat Orașul de Hârtie, cu blocuri de înălțimi între 0,5 m și 2 m, pictate și desenate de copii. În acest oraș, în perioada 26 septembrie-18 octombrie, actori ai Trupei Arcadia vor da viață păpușilor construite de copii, în cadrul unor show-uri pe tema Bunelor Maniere”, anunță organizatorii acțiunii.

Participare gratuită, în condiții de siguranță

Atelierele se vor desfășura astfel: o grupă în perioada 14-18 septembrie, între orele 15-17, și o alta în perioada 21-25 septembrie, de la ora 15-17. Numărul maxim de participanți pentru o grupă este limitat la 25 de copii. Participarea la atelierele de creație va fi gratuită, și se va realiza pe bază de înscrieri. „Acestea se fac în perioada 1 septembrie-13 septembrie, pe adresa teatrularcadia@gmail.com Pentru înscriere este nevoie de numele și vârsta copilului, atelierul pentru care optează (14-18 septembrie, respectiv 21-25 septembrie). De asemenea, părintele sau tutorele legal va transmite un număr de telefon la care poate fi contactat. Copiii vor avea la dispoziție mese și scaune, apă, pahare de unică folosință și dezinfectant. În schimb, fiecare participant este rugat să aducă și să poarte mască”, transmite Andreea Costea, consultant artistic. Organizatorii vor pune la dispoziția copiilor toate consumabilele necesare (de la adezivi la culori, cretă și pensule), cu condiția ca fiecare copil să aducă de acasă cutii de carton pliabile, precum și obiecte vechi din care se vor construi păpuși. Atelierele sunt susținute scenografi, butafori și actori ai Trupei Arcadia.

Proiectul Bune Maniere în Orașul de Hârtie a obținut finanțare în cadrul programului Fondul pentru un viitor mai bun în comunități @Oradea, și este derulat de Teatrul Regina Maria, Trupa Arcadia, în parteneriat cu Asociația Teatrul de Copii.

Veres Diana

 

The post Bune maniere în Orașul de Hârtie appeared first on Agenția News Bihor.

Articol creat de Agentia News Bihor ... vezi detalii

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat