Baschetbaliștii de la CSM CSU Oradea, 3 victorii în Liga Națională

Baschetbaliștii de la CSM CSU Oradea și-au continuat cu succes seria jocurilor din prima grupă valorică a campionatului Ligii Naționale. Astfel, miercuri seara, la Pitești, orădenii au obținut cea de-a treia victorie consecutivă, impunându-se cu scorul de 86-76, în fața echipei locale BCM U.

De menționat faptul că elevii antrenorului Cristian Achim au condus mai în permanență. De fapt, doar în primele două minute piteștenii s-au aflat în avantaj pe tabela de marcaj, în rest, bihorenii s-au aflat tot timpul la conducere.

Primul sfert a fost adjudecat de roș-albaștri cu scorul de 24-15, apoi în sfertul secund gazdele au fost mai eficiente, reușind 22 de puncte, față de doar 18 ale CSM-ului, dar în pauza mare campionii au intrat în avantaj cu 5 puncte, scor 42-37.

Sfertul al treilea a fost iarăși adjudecat de bihoreni, cu 23-18, astfel că în ultima pauză s-a intrat cu scorul de 65-55 pentru CSM CSU.

Deși au dat ceva semne de revenire, impulsionați și de public, jucătorii echipei argeșene nu au putut reface diferența în ultimul sfert, orădenii știind să-și conserve rezultatul și să țină de diferență, astfel s-au impus pe deplin meritat, cu 86-76 și au ajuns la cea de-a 12-a victorie din sezon, mai făcând un pas important către atingerea obiectivului propus, clasarea în primele trei.

Principalii marcatori ai orădenilor în acest meci au fost Sean Denison și Titus Nicoară, autori a câte 19 puncte. I-au urmat Martin Zeno și Sean Barnette, cu câte 14 puncte. De la gazde, în special, s-a remarcat Pavel Marinov, autor a 18 puncte.

Florin Mihalca