20.000 de măști de protecție vor fi distribuite, începând cu această săptămână, către medicii de familie din Bihor, prin acordul de parteneriat încheiat între Consiliul Județean Bihor, Colegiul Medicilor și Societatea de Cruce Roșie.

Inițiat de președintele Consiliului Județean, acordul de parteneriat încheiat cu Colegiul Medicilor și Crucea Roșie Bihor prevede finanţarea şi realizarea, în comun, a unei acţiuni de sprijinire a medicilor de familie din județ şi a personalului angajat în aceste cabinete. Din fondul de acțiune, în valoare de 151.000 lei, creat la nivelul județului, Societatea Națională Crucae Roșie-filiala Bihor are sarcina de a iniția demersurile pentru achiziționarea echipamentelor de protecție. Președintele Colegiului Medicilor, dr. Carmen Pantiș, l-a informat, marți, pe președintele Consiliului Județean, că a sosit o primă tranșă de echipamente, ce urmeză să fie distribuită medicilor de familie. „Au sosit 20.000 măști de protecție. Joi vom începe distribuirea lor către medicii de familie din Oradea, iar marți, după Sfintele Sărbători, vom distribui echipamente medicilor de familie din județ. Trebuie să mai ajungă un transport din Germania, cu 1.500 de combinezoane de unică folosință”, a informat dr. Carmen Pantiș.

Proiectul de hotărâre, inițiat de președintele Pásztor Sándor, a fost supus votului aleșilor județeni în cadrul ședinței de îndată, programată la începutul lunii aprilie. Vă reamintim că, aportul Consiliului Județean Bihor la fondul de acțiune, este de 100.000 lei, al Societății Naționale Crucea Roșie-filiala Bihor de 50.000 lei, iar al Colegiului Medicilor de 1.000 lei.

 

Veres Diana

The post Au sosit o parte a materialelor de protecție pentru medicii de familie appeared first on Agenția News Bihor.

Articol creat de Agentia News Bihor ... vezi detalii

Comentarii (1)

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat