Testările pentru ambii anticorpi (IgG și IgM) SARS-Cov 2 se fac la cerere, prin analiză de laborator cu aparatul Real Time-PCR, instalat și pus în funcțiune, la începutul acestei luni. Recoltările se efectuează zilnic, între orele 10-11, iar eliberarea rezultatelor are loc în aceeași zi.

Începând cu această săptămână, la spitalul „Dr. Pop Mircea” din Marghita, se asigură, la cerere, testarea pentru depistarea nivelului de anticorpi SARS-Cov 2 din sânge. Prezența acestora, spun specialiștii, indică faptul că o persoană asimptomatică a fost sau nu infectată, a dezvoltat anticorpi și, totodată, ce nivel de imunizare a dobândit. „Se vor efectua testări IgG şi IgM anticorpi SARS-Cov 2. Pentru testare, pacienții trebuie să se programeze telefonic la numărul 0259-362.475, și să aibă asupra lor bilet de trimitere de la medicul de familie. Recoltările serologice se vor efectua zilnic între orele 10-11”, transmite conducerea Spitalului Municipal din Marghita.

Pacienții nu vor trebui să aștepte zile întregi pentru aflarea rezultatelor pentru că acestea se vor elibera în ziua recoltării, în intervalul orar 14-15. Costul testului pentru ambii anticorpi este 100 lei.

Achiziția analizatorului RT-PCR de la Spitalul Municipal „Dr. Pop Mircea” a fost finanțată de Primăria Marghita și co-finanțată de Rotary Club, prin proiectul „Global Grant”. Aparatul a fost pus în funcțiune la începutul acestei luni.


Veres Diana

The post Au început testările și la Marghita appeared first on Agenția News Bihor.

Articol creat de Agentia News Bihor ... vezi detalii

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat