Un mare număr de cetățeni din comuna Vadu Crișului și satele învecinate, protestează împotriva măsurilor birocratice, prin care începând cu luna ianuarie 2017 s-a suspendat activitatea Centrului de Permanență din comună.

Motivul invocat în adresa trimisă către primăria din Vadu Crișului de către d-na dr. Gabriela Pantea coordonatorul Centrului, se referă la Legea 53/20003 privind Codul Muncii și a Ordinului 1454/2 din 2014, pentru aprobarea normelor metodologice privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist, moașă, asistent medical în regim independent . Însă pentru a intra în legalitate asistentele din aceste centre trebuie să își schimbe statutul de PFA cu PFI la finanțe, pentru obținerea autorizației de liberă practică semnată de OAMR, după care contractele de prestări servicii între medic și asistent cu PFI se vor depune la DSP pentru obținerea dispoziției de funcționare a Centrului, pe care o depun la CAS Bihor, care semnează cu CMI-iurile doctorilor contract. Acest amalgam birocratic a dus la suspendarea Centrului de Permanență din Vadu Crișului, care în anul 2016 a asigurat cca. 4000 de consultații și tratamente noaptea și la sfârșit de săptămână.

În vederea deblocării acestei interdicții, considerăm necesar că la nivelul județului să fie organizată sub patronajul Prefecturii o întâlnire a instituțiilor implicate: DSP Bihor, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali, CAS Bihor, ITM Bihor, Administrația Financiară, și coordonatorii Centrelor de Permanență, care să găsească soluții comune pentru deblocarea situației create.

Nicu Răcuciu

Sursa: http://www.alesdonline.ro/local/asistenta-medicala-primara-de-la-vadu-crisului-suspendata/

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continut protejat