Anul acesta se desfășoară prima ediție internațională a Festivalului CAOLIN, care a avut până acum un caracter național.

caolin2În cadrul festivalului se organizează Târgul Internațional de Ceramică Contemporană – CAOLIN, expoziții personale cu lucrări artistice sau de design și o serie de ateliere gratuite pentru copii și adulți. CAOLIN se numără deja printre evenimentele internaționale importante ale ceramicii contemporane. Târgul CAOLIN prezintă operele originale a circa 20 de artiști, iar publicul este invitat să descopere o selecție diversificată de lucrări, de la creații artistice la obiecte utilitare, accesorii-bijuterie contemporană și obiecte decorative de cea mai înaltă calitate, în atmosfera primitoare a Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

caolin3Festivalul Internațional de Ceramică Contemporană, CAOLIN, este organizat cu scopul de a promova arta ceramicii și de a oferi publicului larg oportunitatea de a interacționa cu acest mediu. Practicile artistice, abandonate tot mai mult în favoarea metodelor industriale, reprezintă un important bagaj de cunoștințe care trebuie promovate. Prin formă, textură, senzație și atingere, creatorul unui obiect stabilește o legătură fizică și emoțională cu cel care se folosește de obiect. Ceramica este mediul care poartă cel mai fidel cunoștințele creatorului, îi transmite prezența, pasiunea și devotamentul.

Artiștii și designerii care doresc să participe pot să completeze formularul online pe adresele: http://caolin.ro/aplicatie-caolin-2017/ (în limba română), sau pe http://caolin.ro/en/aplicație-caolin-2017/ (în limba engleză), până la data de 26 aprilie 2017.

Letiția Câmpan, Purtător de cuvânt

error: Continut protejat