Vineri, numărul persoanelor confirmate cu coronavirus în Bihor era de 492, în ultimele 24 de ore înregistrându-se un singur caz. Conform cifrelor oficiale s-au vindecat 75,96% din persoanele diagnosticate COVID-19 în județul Bihor .

În ultimele 24 de ore au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi trei pacienţi confirmaţi cu coronavirus, astfel că numărul total al cazurilor Covid rezolvate a crescut de la 370 la 373. Totodată, în carantină sunt în continuare, 337 persoane. 131 persoane sunt internate în Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” și alte 32 se află în secția exterioară, la Hotel Ceres din Băile 1 Mai.

Situația la nivel național arată că, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 190 noi îmbolnăviri. Din totalul de 16.437 persoane confirmate pozitiv, 9.370 au fost declarate vindecate și externate. Până acum, 1.056 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au murit. În acest moment, pe secțiile de terapie intensivă sunt internați 219 de pacienți. ,,Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 14.441 de persoane. Alte 14.791 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 294.601 de teste”, spun autoritățile.

Reguli noi în starea de alertă

Persoanele se întorc, în această perioadă, în țară vor intra în izolare sau carantină la domiciliu împreună cu familia sau aparținători. Acele persoane care nu au posibilitatea îndeplinirii condițiilor pentru măsura menționată sau solicită acest lucru pentru a nu-și expune familia, pot opta pentru măsura carantinei instituționalizate în spații puse la dispoziție de autorități. Persoanele care nu respectă măsurile de izolare/carantină la domiciliu vor fi introduse în carantină instituționalizată pentru o perioadă de 14 zile și vor suporta contravaloarea cazării și hrănirii. Persoanele aflate în carantină instituționalizată la această dată, rămân în carantină în spațiile respective până la încheierea perioadei de 14 zile.

Începând cu data de 15 mai 2020, este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în interiorul localităților, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției și evitarea formării grupurilor mai mari de 3 persoane care nu aparțin aceleiași familii.

Mădălina Venter

The post Alte trei persoane s-au vindecat şi au fost externate din Spitalului Municipal Oradea appeared first on Agenția News Bihor.

Articol creat de Agentia News Bihor ... vezi detalii

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat