O parte a lucrărilor, derulate de S.C. Drumuri Bihor S.A. la aeroport, presupun construirea unei benzi de decelerare și a uneia de accelerare în fața actualului terminal de pasageri, unde se vor opera doar plecările curselor internaționale.

De câteva săptămâni, angajații Drumuri Bihor lucrează pe noul șantier deschis la Aeroportul Oradea. Potrivit comunicatului transmis de Consiliul Județean Bihor, din 6 mai, la aeroport se face racordarea drumurilor de incintă la DN 79. „În dreptul fostului acces, constructorul a demontat împrejmuirea și a dezafectat punctul de control, a început săpăturile pentru montare rigolă carosabil, canalizare ape pluviale, relocare rețele existente și săpături la bretelele de accelerare/decelerare, termenul de finalizare al lucrărilor fiind mijlocul lunii iulie”, a transmis Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor.

Proiectul de investiții presupune construirea a trei benzi de acces amplasate astfel: o bandă decelerare și o bandă de accelerare, la actualul acces în incintă, respectiv în fața actualului terminal de pasageri (Terminal Pasageri nr. 2 unde se vor opera exclusiv plecările pentru cursele internaționale. Constructorul trebuie să realizeze și o bandă de accelerare, ce va fi amplasată în zona terminalului nou (Terminal Pasageri nr. 1 unde se vor opera plecări și sosiri pentru cursele interne și sosiri curse internaționale). Acest drum va asigura ieșirea spre DN 79, pe direcția municipiului Oradea. „Ne cerem scuze participanților la trafic pentru că, pe o porțiune de 800 metri, pe DN 79, circulația autovehiculelor se face pe o singură bandă de mers. Pe porțiunea cu pricina, constructorul efectuează lucrările necesare, lucrări ce reprezintă o prioritate tocmai pentru a nu îngreuna, inutil, traficul în zonă”, a precizat președintele Consiliului Județean Bihor.

Valoarea contractului de proiectare și execuție este de 2.881.118,00 lei (TVA inclus). Totodată în ședința de joi a Consiliului Județean, aleșii au decis, cu unanimitate de voturi, o nouă prelungire a mandatului Consiliului de Administrație interimar al R.A. Aeropot Oradea.

Veres Diana

The post Aeroportul Oradea: Se face legătura drumurilor de incintă cu DN 79 appeared first on Agenția News Bihor.

Articol creat de Agentia News Bihor ... vezi detalii

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat