O echipă formată din 42 de medici și asistenți din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Sănătății va pleca, joi, în Republica Moldova pentru a ajuta personalul specializat în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Din echipă fac parte 7 cadre medicale din Bihor.

Echipa de medici și asistenți medicali cu specializări în Anestezie și Terapie Intensivă, Pneumologie, Medicină de Urgență și Medicină Internă va desfășura, timp de 15 zile, activități de acordare a asistenței medicale și îngrijire a pacienților diagnosticați cu Covid-19, precum și misiuni de instruire a personalului medical din unitățile sanitare. „Deplasarea voluntarilor către localitățile Chișinău, Cahul și Bălți, va fi realizată cu mijloace de transport ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Comandamentului Logistic din cadrul Ministerului Apărării Naționale. Echipamentele de protecție pentru voluntari vor fi asigurate de IGSU pe întreaga durată a misiunii, acestea constând în combinezoane, măști, mănuși și viziere. Totodată, legătura cu autoritățile responsabile din Republica Moldova și asigurarea logistică vor fi realizate de doi ofițeri din cadrul IGSU”, a precizat Camelia Roșca, din cadrul ISU „Crișana”.

De asemenea, pentru buna desfășurare a activităților, Ministerul Apărării Naționale contribuie cu 10 sisteme de izolare și transport al personalului contaminat cu agențibiologici, echipamente care vor fi donate la finalul misiunii, Republicii Moldova.

Mădălina Venter

The post 7 cadre medico-sanitare, din Bihor, pleacă în misiune în Republica Moldova appeared first on Agenția News Bihor.

Articol creat de Agentia News Bihor ... vezi detalii

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat