Joi dimineața, Direcția de Sănătate Publică a transmis situația statistică actualizată pentru județul Bihor. „Număr persoane în carantină: 113; număr persoane izolate la domiciliu: 3.673 (1.959 titulari ai chestionarelor și 1.714 aparținători ai acestora)”, a transmis dr. Dorel Țîrț, purtător de cuvânt al DSP Bihor. Așa cum era de așteptat, cifrele au crescut față de raportarea transmisă miercuri dimineața, când numărul persoanelor carantinate, în județul Bihor, era de 104, iar a celor izolate la domicili de 3.316. Dacă între 24 martie și 25 martie, polițiștii bihoreni au întreprins 683 de misiuni de verificare a persoanelor zolate la domiciliu, în ultimele 24 de ore, oamenii legii au verificat 1.955 persoane aflate în evidență ca autoizolate. Echipajele IPJ Bihor au însoțit 67 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare/autoizolare și au efectuat o misiune de transport spre spațiile de carantină. La 19 misiuni privind însoțirea convoaielor au participat și jandarmii bihoreni. În ultimele 24 de ore, 23 de cadre ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” au asigurat suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate, au instalat un cort pentru triaj epidemiologic la Spitalul Municipal Salonta și au desfășurat misiuni de asigurare la centrul de triere amplasat în PTF Borș.

Aproape 3.000 de români au intrat în țară prin Borș

La frontieră, autoritățile se confruntă, în continuare, cu un flux crescut de călători. „De ieri, 25.03.2020, de la ora 07:00 până în 26.03.2020, la ora 07:00, prin PTF Borș au intrat în țară 2.800 persoane cu 1.900 mijloace de transport. Valorile de trafic prin PTF Nădlac II indică 5.500 persoane cu 2.600 autovehicule”, a transmis, pentru News Bihor, comisar șef Laura Beatrice Bondar, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea.

Tot în ultimele 24 de ore, în județul Bihor au fost aplicate 82 sancțiuni contravenționale în valoare de 314.730 lei pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel naţional pe timpul stării de urgenţă.

Veres Diana

 

The post 2.800 de români au intrat în țară, în ultimele 24 de ore, prin PTF Borș appeared first on Agenția News Bihor.

Articol creat de Agentia News Bihor ... vezi detalii

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat