10 fotografi de renume internațional vor promova destinațiile turistice din județul Bihor prin intermediul taberei de fotografie „Discover Bihor”.

„Din experiență pot spune că nu cunoaștem foarte multe detalii despre vecinii noștri. Parte din vină o atribuim istoriei. Noi oamenii avem posibilitatea să descoperim cât de multe lucruri avem în comun. Județul Bihor este cel mai bun exemplu de multiculturalitate”. Declarația îi aparține lui Virág István, clasat între primii 10 artiști fotografi profesioniști din Serbia. În perioada 3-9 august, Virág István, alături de alți 9 artiști fotogrtafi de renume internațional se vor afla în județul Bihor, în cadrul primei tabere de fotografie „Discover Bihor”. „Având ca scop promovarea județului Bihor prin intermediul fotografiei, tabăra își propune să aducă în județ fotografi profesioniști din țară și străinătate. Aceștia vor deveni, prin intermediul fotografiilor ce vor fi expuse în diferite localități din România și străinătate, ambasadori ai frumuseților județului Bihor”, a precizat Ovi D. Pop, organizatorul taberei.

Potențial turistic evidențiat prin arta fotografică

Uniunea Internațională a Fotografilor (IUP), Varadinum Foto Club, Consiliul Județean Bihor, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Bihor, Muzeul Țării Crișurilor și Agenția de Management al Destinației sunt parteneri în organizarea evenimentului. „Bihorul are un mare potențial turistic. Artiștii vor vedea poate doar 10% din destinațiile turistice. Județul Bihor are nevoie de promovare și prin evenimente menite să aducă în zonă fotografi amatori și profesioniști, care prin munca lor să ducă mai departe „redarea vizuală” a Crișanei”, a precizat Bántó Norbert, directorul Agenției de Management al Destinației.

Ovi D. Pop | Bántó Norbert

Ovi D. Pop și Bántó Norbert

Bihorul, văzut pentru prima dată

„Din ceea ce am exeprimentat până acum este diferit de ceea ce am citit sau auzit despre județul Bihor. Există aici biserici de lemn din secolul al XIII-lea. Oamenii sunt interesanți. Și noi ne simțim ca o echipă multiculturală.” – Vinod Chauhan (India)

„Am fost doar o singură dată în Oradea, mai exact în Băile Felix. Sunt fericită că acum voi avea ocazia să văd județul, costumele populare pline de culoare și astfel vom putea prezenta locul în străinătate.” – Silvana Retter (Germania)

“L-am descoperit acum 5 ani. Am fost impresionată și atunci ca și acum. Avem o țară foarte frumoasă care trebuie promovată în lume și eu sper să pot organiza ceva asemănător și în Craiova.” – Rucsandra Călin (România)

Artiștii fotografi vor vizita localitățile din Valea Ierului, dar și cele din Țara Beiușului. Vor realiza fotografii ale obiectivelor din Otomani, Sălacea, Băile Felix și Băile 1 Mai, Roșia, Remetea, Meziad, Colești, dar și din împrejurimi. De asemenea vor vizita Peștera Meziad și Farcu.

Veres Diana

The post 10 fotografi pentru Bihor appeared first on Agenția News Bihor.

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continut protejat